Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Σε ώρες κρίσης καταφεύγεις στους ανώτερούς σου...

...και γι'αυτό η κυρία Κατσέλη φρόντισε εν μέσω απεργιών και με τη χώρα να γίνεται εμπορικά διεθνώς ρόμπα να συναντηθεί με τον αμερικανό -όχι ομόλογό της- ΠΡΕΣΒΗ!!! Η είδηση όπως μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτρείο ειδήσεων:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Daniel V. Speckhard. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά όλοι οι αναπτυξιακοί πυλώνες συγκεντρώνονται σε ένα υπουργείο, με στόχο να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, οικονομικής ανάταξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, σχολιάστηκαν θετικά οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με άρση των αντικινήτρων. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κατσέλη ανέφερε πως προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποτελεί η προώθηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, γεγονός που σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και την προώθηση των επενδύσεων, ενώ και από τις δύο πλευρές δόθηκε έμφαση στη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας ως μοχλού ανάπτυξης."

Μας κάνουν πλάκα;;; Πέρα από την ανταγωνιστικότητα που εξαφανίζεται μαζί με την "άρση των αντικινήτρων" (απόσυρση ξένων επενδυτών λόγω της πρόσφατης αναξιοπιστίας της αγοράς,επιβολή νέων φόρων και κατάργηση φοροαπαλλαγών από τις επιχειρήσεις που επενδύουν και κινούν το χρήμα),και πέρα από το ότι γίναμε διεθνώς ρόμπα σε όλους πλην των Αμερικάνων (επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών με τις άλλες 2 υπερδυνάμεις, Ρωσία και Κίνα, προφανώς έπειτα από εντολή των ΗΠΑ), έχουμε και υποσχέσεις για "απλούστευση των διαδικασιών". Βέβαια τις υποσχέσεις αυτές τις κάνει η κα Κατσέλη και όχι ο κος Παπακωνσταντίνου που κάθε μέρα φιγουράρει σαν τον κο Μπάτμαν καταπατώντας την αδικία με όπλα τους άμεσους φόρους, έμμεσους φόρους, νομοθετικές τροποποιήσεις και μικροαλαγές, πόθες έσχες και χαρτούρα για όλους. Αλλά το σύγχρονο ρουσφέτι έτσι γίνεται: ενημερώνεις τους "δικούς σου" για κάποια ξεχασμένη φοροαπαλλαγή, κάποιο μη διαφημιζόμενο κοινοτικό πρόγραμμα υποστήριξης ή κάποιο διαγωνισμό περιορισμένου δυστυχώς χρόνου και θέσεων. Και την ώρα που οι άλλοι ακόμα βγάζουν άκρη, εσύ γίνεσαι και βολεμένος, και ηθικός, και νόμιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου