Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ζήτω η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και η υπουργός της!

Συνήθως όταν κάποιος εξωκοινοβουλευτικός αναλαμβάνει υπουργείο είναι επειδή πρόκειται για άτομο ήδη καταξιωμένο στον χώρο του, αλλά και ευρέως αποδεκτό. Άτομο που ανεπηρρέαστο από μικροπολιτικές τακτικές, που φροντίζει για την ευημερία και την πρόοδο στον τομέα του και που θα έδινε ακόμα και εσωκομματικές μάχες για τα πιστεύω του. Αυτό το άτομο, το πρότυπο υπουργού, το βρίσκουμε στο πρόσωπο της κας Μπιρμπίλη. Όπως άλλωστε αναφέρεται στο φιλοπράσινο fimes.gr:

Τίνα Μπιρμπίλη είναι 39 χρόνων, φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Imperial Gollege στη διαχείριση περιβάλλοντος. Ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας. Η γνωριμία της με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε στο γυμναστήριο (κατά δήλωση της), ενώ άλλες πληροφορίες λένε οτι τους έφερε σε επαφή ο Ανδρίκος Παπανδρέου, εκτιμώντας τις σπουδές της σε θέματα περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, η Τίνα Μπιρμπίλη έγινε γρήγορα «άνθρωπος του προέδρου». Έγραφε τους λόγους του, συμμετείχε σε επιτροπές και είχε ρόλο συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πείστηκε για τις ικανότητες της και ήθελε την κομματική της ανέλιξη. Οι συνεργάτες του την χαρακτηρίζουν εργασιομανή, με καλά στοιχεία χαρακτήρα, μια γυναίκα που κάνει τα πάντα και συμφέρει."


Με άλλα λόγια η υπουργός μας πληρεί όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια:

-Έχει περγαμηνές από προηγούμενες επιτυχίες: απέτυχε με τον Αβραμόπουλο στην περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αθήνας, αλλά έμαθε τον Τζέφρι να μιλά σαν το μπαμπά του και έφαγε την θέση του Κουβέλη!

-Υπερασπίζεται τα πιστεύω της: είπαμε ότι είναι το δεξί χέρι του Τζέφρι;

-Μάχεται για το συμφέρον του τομέα της: καταργεί όλα τα πράσινα έργα της ΝΔ επειδή είναι της ΝΔ και η ΝΔ είναι κακιά! Να, για να μάθει να μπερδεύει με δακτύλιους τον κοσμάκη! Κάνει και κακό στον κολλητό τον Τζέφρι μας!

Με λίγο παραπάνω από μήνα στην εξουσία φαίνεται ήδη η αδιαφορία του Πασόκ για θέματα περιβάλλοντος: Δίνοντας κίνητρα για απόκτηση των (πανάκριβων) υβριδικών, απ΄τη μια μεριά εποφελείσαι γιατί 6.000.000 άτομα ζούνε σε αστικά κέντρα και θα κάνουν σωστή χρήση, απ΄την άλλη όλοι οι υπόλοιποι που διανύουν αποστάσεις με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές στην πόλη θα μολύνουν σαφώς περισσότερο από τα συμβατικά! Πέραν τούτου με την απόσυρση είχες μεν κίνητρο να αγοράσεις αμάξι, αφαιρώντας όμως ένα ήδη υπάρχον. Τώρα όταν ο κάθε πατέρας θα πάει να αγοράσει νέο αμάξι θα αφήσει το παλιό να το οδηγεί ο υιός που μόλις πήρε το δίπλωμα. Οι δε ασθενέστεροι οικονομικά που οδηγούσαν π.χ. ένα παλιό FIAT ή STARLETάκια, δε θα χουν βοήθεια για να πάρουν κάποιο λιγότερο ριπογόνο όχημα, άμα αγοράσουν κάτι προφανώς δε θα είναι κάποιο ακριβό υβριδικό, και θα ΄χουν και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας!


ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:

Έχει καταλάβει κανείς ότι η Μπιρμπίλη ως υπουργός ενέργειας θα διαπραγματευτεί με τους Ρώσσους για τους αγωγούς; Δηλαδή όλες οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν απ΄τον άνθρωπο (;) που έβαλε τον εαυτό του υπουργό εξωτερικών για να περνά ανενόχλητος ανθελληνικές πολιτικές και από αυτή που του έγραφε τους λόγους!!!


ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:

Τους εκλέξαμε εμείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου